Комисията по отбрана ще изслуша министър по актуални въпроси на 

...
Комисията по отбрана ще изслуша министър по актуални въпроси на 
Коментари Харесай

Комисията по отбрана в НС изслушва министър Тагарев по актуални въпроси

Комисията по защита ще изслуша министър по настоящи въпроси на  отбранителната политика. Част от съвещанието ще е закрито и ще е общо с това на комисията по външна политика.

Изслушването става в миг, когато стана ясно, че България обмисля да се включи в самодейността на Европейски Съюз за обезпечаване на 1 млн. муниции и снаряди за Украйна.

Само преди дни страната ни се причисли към самодейност за депозиране на муниции в страните с батальонни бойни групи. На закрито съвещание депутатите ще изслушат и министъра на стопанската система и промишлеността, изпълнителния шеф на ДКК и изпълнителния шеф на ВМЗ - Сопот. През март служебният кабинет реши за има подмяна на остарели с нови муниции на стойност към 347 милиона лв.. Това се прави за " възобновяване на военновременните ресурси ", само че е и съгласно решение на 48-ия парламент.

По време на взаимното с външната комисия съвещание външният министър Мария Габриел ще даде информация за позициите по идната среща на върха на НАТО във Вилнюс. И тази точка обаче е закрита. 
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР